- Project Runeberg -  Mindeblade om det femte nordiske studentermöde i Lund og Kjöbenhavn, juni 1862 /
25

(1862) [MARC] [MARC]
Table of Contents / Innehåll | << Previous | Next >>
  Project Runeberg | Catalog | Recent Changes | Donate | Comments? |   

Full resolution (TIFF) - On this page / på denna sida - Sidor ...

scanned image

<< prev. page << föreg. sida <<     >> nästa sida >> next page >>


Below is the raw OCR text from the above scanned image. Do you see an error? Proofread the page now!
Här nedan syns maskintolkade texten från faksimilbilden ovan. Ser du något fel? Korrekturläs sidan nu!

This page has never been proofread. / Denna sida har aldrig korrekturlästs.

til Kongens Bord — især saa tidligt om Morgenen? I Sandhed! der var neppe Tid til at tænke paa, at Omstændighederne kunde have været mere gunstige, og saa galt var det da ikke heller, at jo Enhver kunde glæde sig ved den smukke Vei, de stolte Skove, , de frugtbare Marker og de frie Udsigter; uden Spor af Træthed naaede man derhen, hvor Esrom Sø udbreder sin smilende Flade, medens Fredensborg By og Slottet hæve sig malerisk over Høiderne.

Paa mange Maader forkortedes desuden den ikke lange Gang. Fortrolige Samtaler fandt god Tid og Leilighed til at komme frem mellem de noget Ældre, der vel kunde have Et og Åndet at spørge og erfare om Broderlandenes Forhold. Og de Yngre, der fortrinviis følte Trang til lyriske Bjerteudbrud, oplivede Marchen ved at udtralle deres Stemning i en gammel Upsalasang, halv bekjendt, halv forglemt, men meget let gjenkaldt i Erindringen, da dens ingenlunde ucharakteristiske Indhold kun bestod af følgende, ideligt gjentagne, dybsindige Strofer:

(Mel.: Bitsch, ratseh ost.)

Fru CederstrQm, fru CederstSm, fra Cederstrøm, Fru Cederstrøm och lilla mamsell Ros’! Gif oss litet sodayatten, sodayatten, sodayatten, Sodayatten, sodayatten, sodayatten Punscll!

Og entreprenante Kjøbmandssjæle fulgte med Toget/ eller lokkede det hist og her til en kort Standsning. Bayersk 01 og Kirsebær —maaskee af en mere germansk Oprindelse end det Bayerske — vare slet ikke uvelkomne; for at Betalingen i uvante Myntsorter ikke skulde berede altfor store Vanskeligheder, havde vedkommende Handelsaander meget snildt udfundet, at den Penge, der kaldes en Rigsort, var en saare hensigtsmæssig Eenhed: et Glas 01 og en Haandfuld Bær, Alt lod sig netop lige godt betale med denne fortræffelige "Mynt. (Maaskee det var et Slags practisk Skandinavisme, med Henblik til de smukke svenske Fireogtyveskillinger.) Nok er det, Veien gik let og afvexlende for de Gaaende. Og end lettere var den vel for dem; der kom agende, eller ridende paa Husarheste. Hilste V svingende Huer, fulgte af rungende Hurraer, droge ikke faa Vogne forbi, saa tætpakkede som Muligheden blot tillod. Og Rytterne —• ja hvordan det forholdt sig med dem, derom ville vi henvise til det .flygtige Billede, som en flyvende Indbildningskraft har idealiseret for vore Læsere.

Forinden Rækkerne fik sig ordnet til Indtoget paa Slottet, gjordes foran dette en kort Hvile. Man betragtede Omgivelserne, undrede sig over de mange Ansigter i den ringe Flekke, saae med Forventning opad til den lille, men smukke Kongsgaard og gjorde imidlertid en Smule Toilette. Ingen overgik i denne Retning hine berømmelige Upsalensere, der paa Vejgrøftens Kant stode og barberede hinanden. 01 tjente som Vand og Sæbe, det vaade Græs som Haandklæde og broderede Natsække anvendte man til at glatte Huden end yderligere. Jo, det gjaldt rigtignok at være net! Hilst hjerteligt

<< prev. page << föreg. sida <<     >> nästa sida >> next page >>


Project Runeberg, Mon Dec 11 22:44:07 2023 (aronsson) (download) << Previous Next >>
https://runeberg.org/studfemte/0023.html

Valid HTML 4.0! All our files are DRM-free